Master je Leica Q

EENDAAGSE BASISCURSUS

De Leica Q is een briljante, iconisch vormgegeven compactcamera waarmee fotograferen een feest wordt. De beeldkwaliteit is uitzonderlijk. Om met jouw eigen Leica Q jaloersmakend mooie beelden te leren maken, leer ik je in één dag alles over de instellingsmogelijkheden van je camera.

De dag begint met een uitleg over de technische instellingen van de camera. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe wordt het licht gemeten? Wat zijn de beste instellingen voor portret-, landschaps- en straatfotografie en hoe kun je jouw favoriete persoonlijke instellingen opslaan? Daarna breng je je kennis in praktijk tijdens een aantal fotografieopdrachten. Aan het eind van de dag kun je jouw camera precies laten doen wat jij voor ogen hebt. 

VOOR WIE?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren fotograferen met een Leica Q camera (incl. de Leica Q monochrom) of behoefte heeft aan een opfriscursus.

GROEPSGROOTTE

Minimumaantal deelnemers: 6 – Maximumaantal deelnemers: 8

DUUR

De cursus Master je Leica Q duurt één dag. We beginnen om 10.00 uur en sluiten om 17.00 uur af. Er is ruimte voor een lunchpauze. 

Data:

vrijdag 31 mei

PLAATS

Fotografie in Zwolle (adres cursuslocatie: Energieweg 2-13, 8051 TE Hattem)

KOSTEN

 € 275,00 (excl. lunch)

ERVARINGEN VAN CURSISTEN

Edwin Venema

Met veel plezier heb ik de cursus/workshop Leica Q2 gevolgd bij Henrieke van Assen. Henrieke is een gastvrije, open en warme docent met een ingebakken liefde voor en veel ervaring met Leica-camera’s en objectieven.

Tijdens de dag was er alle ruimte om vragen te stellen over persoonlijke instellingen, om het maximale uit je Leica te kunnen halen. Als ervaren Canon-fotograaf, maar nog minder vertrouwd met mijn Q2M, heeft ze mij een aantal doorbraak-tips gegeven die mij echt helpen om betere foto’s te maken. In de praktijk oefenen met je Leica buiten en daarna de ingeladen beelden bewerken en bespreken, voegde voor mij ook heel veel toe.

Kortom: voor zowel beginners als gevorderden is Henrieke een echte aanrader.