Momenten

Uitvaartfotografie

Rouwfotografie

In de dagen na het overlijden van een dierbare moet er ondanks alle emoties veel geregeld worden. Veel mensen ervaren deze periode dan ook als een beleving die als in een roes voorbijgaat. Achteraf bedenken ze dat het wel jammer is dat er geen foto’s zijn gemaakt van het afscheid, de bijzondere momenten, de bloemen en kaarten, het samenkomen van familie enzovoorts. Foto’s van de dagen na het overlijden zijn bijzonder waardevol en kan uitvaartfotografie helpen bij de verwerking.

Uitvaartfotograaf zonder gebruik van flitslicht

Als uitvaartfotograaf breng ik de momenten in de dagen tot en met de uitvaart sfeervol in beeld. Geheel volgens uw wensen. Onopvallend, respectvol en zonder flitslicht te gebruiken.

Blijvend monument

Bij de reportage lever ik in samenwerking met het Italiaanse bedrijf Graphistudio een prachtig, handgemaakt album. Hiermee hebben de nabestaanden een waardevol en blijvend monument in handen.

De waarde van rouwfotografie

Rouwfotografie ligt niet iedere fotograaf, maar voor mij past het precies bij wie ik ben: een fotograaf die mensen, sfeer, emotie en interactie liefdevol vastlegt. Mensen en hun belangrijke momenten in beeld brengen zoals ze zijn, puur en naturel, dat is waarom ik fotograaf ben. Die belangrijke momenten zijn momenten waar het om draait in het leven: verwelkomen, vieren en afscheid nemen. Rouwfotografie neemt in dit rijtje een bijzondere plaats in en is meer dan alleen het in beeld brengen van de uitvaart. Ook foto’s van de dagen na het overlijden, de mensen, de emoties, de kaarten en bloemen – alles wat aan het afscheid nemen verbonden is, is naderhand van grote waarde voor de nabestaanden.

Mijn manier van werken als uitvaartfotograaf 

Ik werk met een Leica, een camera zonder flits en autofocus. Hiermee zorg ik ervoor dat ik nagenoeg onopvallend kan fotograferen, zodat de nabestaanden hun aandacht kunnen richten op wat op dat moment voor hen belangrijk is.

Contact

Op zoek naar een uitvaartfotograaf? Neem contact met mij op voor een blijvende herinnering.