Mijn Leica en ik

INDIVIDUELE WORKSHOP VOOR LEICA-FOTOGRAFEN

Een individuele workshop is ideaal om jezelf verder te ontwikkelen in het fotograferen met je Leica-camera. Ook is een privéworkshop heel geschikt als je wilt uitproberen of een Leica bij je past voordat je er één aanschaft.  Of het nu gaat om camerabeheersing, technieken of creativiteit, de workshop is helemaal toegespitst op jouw behoeften.

WAT LEER IK?

De invulling van privéworkshops is volledig afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. Je krijgt veel individuele aandacht en persoonlijke feedback. Voor beginnende en gevorderde Leica-fotografen.

PLAATS & TIJD

De datum en de duur van de privéworkshop bepalen we in overleg. Hetzelfde geldt voor de locatie. Wil je de workshop in je eigen omgeving volgen, dan kan dat. Dit is niet alleen comfortabel, maar zorgt ook voor optimale toepasbaarheid van je nieuwverworven kennis. 

KOSTEN

Voor deze privé workshop breng ik € 600,00 in rekening. 

ERVARINGEN VAN CURSISTEN

Edwin Venema | Leica Q workshop

Met veel plezier heb ik de cursus/workshop Leica Q2 gevolgd bij Henrieke van Assen. Henrieke is een gastvrije, open en warme docent met een ingebakken liefde voor en veel ervaring met Leica-camera’s en objectieven.

Tijdens de dag was er alle ruimte om vragen te stellen over persoonlijke instellingen, om het maximale uit je Leica te kunnen halen. Als ervaren Canon-fotograaf, maar nog minder vertrouwd met mijn Q2M, heeft ze mij een aantal doorbraak-tips gegeven die mij echt helpen om betere foto’s te maken. In de praktijk oefenen met je Leica buiten en daarna de ingeladen beelden bewerken en bespreken, voegde voor mij ook heel veel toe.

Kortom: voor zowel beginners als gevorderden is Henrieke een echte aanrader.

Peter Linders, Wanroij | Leica M workshop

Onlangs heb ik een beginners workshop voor de Leica M10 camera gevolgd bij Henrieke van Assen in Zwolle. We hadden afgesproken bij het restaurant de Handschoen, een mooie rustieke locatie met volop onderwerpen en gelegenheden welke uitnodigden tot het experimenteren met de camera. Na de kennismaking kreeg ik een uitleg van Henrieke over de camera, zijn typische functies, de verschillende objectieven en een stukje Leica camera geschiedenis. Direct een test om te controleren of de scherpstelling van rangefinder overeenkomt met de scherpstelling van het objectief. Een nuttige en uiterst belangrijke controle voor precieze scherpstelling.

Henrieke is daar zéér kritisch in, wat het uiteindelijk resultaat ten goede komt. Na diverse mogelijkheden besproken te hebben voor mogelijke diafragma/iso/ sluitertijd instellingen, en houding van de camera aan de slag met het maken van enkele opnamen. Deze werden direct beoordeeld en besproken. Hints, tips, do’s en dont’s volgden elkaar op bij iedere nieuwe foto. Het zorgvuldig bepalen van focuspunten, en corrigeren van de belichting vond ik uitermate leerzaam. Als laatste oefening heb ik nog foto’s gemaakt van bewegende objecten. Variërend van fietsers, auto’s en voorbijsnellende bromfietsen en scooters. Dat viel niet mee, maar met de tips die ik er bij kreeg, begon het stapsgewijs te verbeteren.

In het afsluitend gesprek nog diverse mogelijkheden besproken qua objectief keuze, naslagwerken en Adobe Lightroom als bewerkingsprogramma. Samengevat een leerzame, en intensieve workshop, waarin Henrieke op professionele en door mij als prettig ervaren wijze een goede opstap geeft voor de M. Mijn laatste camera was een Canon AE1 die al jaren geleden de geest heeft gegeven. Deze opfriscursus was voor mij zeer nuttig en zinvol en draagt nu al bij aan het kritisch kijken naar de resultaten.

Nienke te Vruchte, Zuidwolde

Toen ik op zoek was naar een fotocursus, kwam ik de site van Henrieke tegen. Ik werd meteen blij van de prachtige plaatjes die zij kan creëren. Ik vind haar foto’s puur en zo ‘lekker in het moment’. Daar wilde ik meer van weten en heb een workshop gevolgd waarin ik een dag mee mocht lopen. Het werd een leerzame dag, waarbij ik het bijzonder vond hoe Henrieke met mensen omging. Dat komt de foto ten goede!

Ook ik zelf voelde me meteen op mijn gemak bij Henrieke en dat geeft een fijne en vrije sfeer. Ik heb zeker genoten en veel geleerd. Een dag om met veel plezier op terug te kijken!