Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie door Henrieke van Assen staat garant voor een professionele bedrijfsreportage of zakelijke foto’s voor uw website.

Een prettige sfeer en plezierige werkcultuur zijn belangrijk. Voor de mensen die er werken of solliciteren én voor klanten. Voor sommige bedrijven bepaalt sfeer zelfs voor een groot deel hun onderscheidend vermogen. Denk maar aan de hospitalitybranche. Maar hoe laat u die sfeer zien aan klanten die online of via een brochure kennismaken met uw bedrijf? Zakelijke fotografie biedt hierin uitkomst.

Bedrijfsfotografie en sfeerbeleving

Ik verzorg bedrijfsfotografie voor bedrijven die veel waarde hechten aan de sfeerbeleving van hun klanten en medewerkers. Vaak merk ik dat deze bedrijven hun website technisch gezien wel op orde hebben, maar dat ze er niet in slagen om er foto’s op te plaatsen die laten zien wat hen bijzonder maakt. Wat spreekt meer aan: een foto van een onderdeeltje van een machine of een foto van een medewerker in actie, die dat onderdeeltje met zijn volle aandacht op de juiste plaats monteert?

Bedrijfsfotograaf Zwolle

Mensen die mij kennen van mijn werk voor bijzondere mensen en bijzondere momenten zijn soms verbaasd dat ik ook bedrijfsfotografie doe. Toch liggen die verschillende aspecten van fotografie voor mij dichter bij elkaar dan men weleens denkt. Wie en waar ik ook fotografeer, sfeer en natuurlijk licht zijn voor mij de rode draad. Ik ben dan ook een veelgevraagde fotograaf op netwerkbijeenkomsten in omgeving Zwolle of voor fotoshoots op evenementen door heel het land.

Zakelijke portretfotografie

De eerste indruk is ontzettend belangrijk. In een paar seconden vormt iemand zich een beeld van de ander. Tegenwoordig is die eerste kennismaking niet altijd een fysieke. Dikwijls zie je een ander eerst online en daarna pas in het echt. Daarom is een goed zakelijk portret van grote waarde. Gelukkig hoeft u voor zo’n zakelijke portretfoto geen ‘natural beauty’ te zijn. Als fotograaf vang ik vooral iemands persoonlijkheid en uitstraling in een beeld. Want juist die maken het verschil bij een eerste impressie.

Bedrijfsevenementen sfeervol in beeld gebracht

Evenementenfotografie: ik vind het heerlijk. Want het gaat hierbij vooral om sfeer, gevoel en emotie. Heeft een van uw medewerkers een bedrijfsjubileum? Er is geen mooier cadeau dan een fotoalbum dat het jubileum sfeervol in beeld brengt.

Contact

Uw bedrijf professioneel in beeld gebracht met bedrijfsfotografie door Henrieke van Assen? Neem dan contact met mij op voor een nadere kennismaking.

Ervaringen

Afdeling communicatie Quercus Technical Services, Zwolle

Al tijdens ons eerste gesprek met Henrieke, waren wij bijzonder onder de indruk van haar fotografie- en ook mensenkennis. Ze leest goed in met wie ze te maken heeft en wat het doel is van de fotografie. Henrieke vraagt met interesse door, zodat er uiteindelijk een passend beeld geschetst kon worden van wat er nodig was om aan de vraag van goede foto’s te voldoen. Onze nieuwe website stond aan de vooravond van lancering en het was daarom belangrijk dat de foto’s op tijd werden opgeleverd, omdat ze immers een grote bijdrage leveren aan de uitstraling van de website. Om onze deadline te halen, heeft Henrieke ook laten zien dat ze flexibel is. Wij waren ervan bewust dat het fotograferen van grauwe, technische materialen in combinatie met mensen, best wel een uitdaging kon zijn. Zij vond het echter geen probleem en het is haar gelukt om hele frisse, professionele foto’s op te leveren. Dat maakt onze website fijn om naar te kijken. Mooi kleurgebruik en duidelijke, scherpe foto’s. Top! Wij zijn tevreden.

Rik Takken (Sandd), Zwolle

Henrieke heeft voor ons foto’s gemaakt van ons team in Zwolle. Vanaf boven, eerste etage, hadden we een mooi zicht op de hal. Maar hoe krijgen we zo’n 60 medewerkers goed scherp op een foto?

Het is de bedoeling dat iedereen goed zichtbaar is en ook op de juiste manier op de foto staat. Na het scherpstellen weet Henrieke precies aan te geven wat er nodig is, een metertje naar links, even die kleine dame naar voren, die meneer iets meer naar rechts…, niemand ontkomt aan het scherpe oog van Henrieke.

Vervolgens kunnen we kiezen uit twee foto’s, maar dat is wel een probleem. Beide foto’s zijn echt heel erg mooi gelukt, beide zijn erg scherp en beide geven toch weer een andere indruk. De keuze was te lastig, daarom maar alle twee foto’s aangeschaft. Nu is er alleen nog een discussie over welke foto waar hangt, de oplossing is dat we de foto’s af en toe wisselen van plek.

Henrieke, je hebt ons team recht gedaan met deze mooie foto’s, bedankt daarvoor!

Mieke Bos (Mieke Bos Ondersteuning), Zwolle

Al tijdje liep ik met de gedachte dat de foto op mijn website en mijn profielfoto op de social media eigenlijk vernieuwd moesten worden. Maar, dat betekende dat ik nieuwe’s moest laten maken en daar hikte ik eigenlijk wel een beetje tegenaan. Ik ben niet zo fotogeniek en ik voel me altijd nogal ongemakkelijk als de camera op mij wordt gericht.

Toch besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en Henrieke te bellen. Ik had al veel positieve verhalen over Henrieke gehoord en ik had al veel prachtige foto’s gezien die zij gemaakt heeft. Henrieke vroeg naar wat precies mijn bedoeling was en ze dacht met me mee over wat we zouden doen en op welke locaties. We maakten meteen een afspraak. Ik probeerde er aan het eind van het gesprek toch nog onderuit te komen door te zeggen dat ik niet fotogeniek ben, maar Henrieke vond dat geen enkel probleem. Het zou allemaal goed komen, zei ze. ‘Het wordt echt heel erg leuk’. En ik zou helemaal niet merken dat zij er was en aan het fotograferen was. Dat laatste kon ik mij maar moeilijk voorstellen.

De dag van de fotoshoot brak aan en ik ging op pad naar de locatie waar we hadden afgesproken. Alles wat Henrieke had beloofd, kwam uit. Het werd een hele leuke ochtend! Henrieke straalt rust uit en weet je meteen op je gemak te stellen. Alles gaat in een relaxte en gezellige sfeer.

Henrieke liet mij echt in mijn rol komen, zette figuranten in en liet mij een onderdeel uit één van mijn trainingen verzorgen. Ik ging zo op in mijn verhaal en in de groep dat ik helemaal niet meer door had dat de camera op mij was gericht.

Al na een paar dagen waren de foto’s klaar. Best spannend vond ik het om ze te bekijken. Maar ik ben echt heel erg blij met het resultaat. Henrieke zorgde ervoor dat ik op die foto’s gewoon mezelf ben.

Henrieke, bedankt voor de rust die je uitstraalt, voor de manier waarop je mij op mijn gemak wist te stellen en voor het prachtige resultaat!

Ali Hekman (Coach en reïntegratiedeskundige), Zwolle

Henrieke staat voor zeer persoonlijke en gerichte aandacht voor de gewenste uitstraling en sfeer op haar foto’s. De fotoshoot was een zeer prettige ervaring met een mooi resultaat.

Hans Lorijn, Zwolle

Henrieke heeft mij geportretteerd voor mijn bedrijf Zwerfkantoor. Wij spraken daarvoor heel vroeg in de ochtend af in het Westerveldse bos in Zwolle. Dit om de opkomende zon en het mooiste ochtendlicht niet te missen. Henrieke bleek een kritische fotografe die niet snel tevreden is met haar resultaat. We zochten mijn favoriete plekjes op en Henrieke maakte de nodige foto’s. Ze wist een ongedwongen sfeer te creëren waarbij ik mijzelf kon zijn. De meest onverwachte foto’s die Henrieke nam, leverden de mooiste plaatjes op. Henrieke wist mij te fotograferen zoals ik ben met een sprankelend resultaat. Een hele mooie en professionele fotoreportage waarmee ik mijn bedrijfssite en mijn drukwerk een hele persoonlijke touch kan geven.

Jasper Hofman (Art-director Bijzonder Zwolle), Wijhe

Wij van BijzonderZwolle (BZ) schakelen Henrieke graag in voor het schieten van een mooie en persoonlijke shoot voor ons magazine. Zij krijgt van ons de vrijheid om zelf met ideeën te komen, wat altijd verrassend goed uitpakt. De foto’s vertellen een verhaal en versterken het verhaal. Kortom; bijzonder bedankt en op naar het volgende nummer!

Roger Ridderbroek (Recreatiecentrum van Harte), Echten

Recreatiecentrum van Harte is een kleinschalig park met een bijzondere doelgroep: mensen met een (meervoudige) handicap en kinderen met autisme, of verstandelijke beperking.

Wat voor ons een probleem is, is dat wij zelf maar moeilijk foto’s kunnen maken van onze gasten: zet hen maar eens op een foto, waar de kinderen en gasten in een rolstoel overkomen, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Henrieke doet dat.

Ergens in 2014 werd ik door een netwerkrelatie aan Henrieke van Assen voorgesteld en bij het zien van de eerste foto was het LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT!

Henrieke liet een foto zien van een spelende jongen: ik zag meteen hoe bijzonder dat was!

De jongen is autist, maar was gefotografeerd in zijn eigen beleving, waardoor hij er uit zag als een “normaal” spelend kind. Altijd raar om te zeggen maar iedereen met een autistisch kind weet hoe bijzonder dat is.

Henrieke’s eerste opdracht betrof het maken van foto’s van het VanHarteVakanties 18e Noordelijk Open; een rolstoeltennistoernooi, waarvan wij hoofdsponsor zijn. Laat de foto’s voor zich spreken. Wij vinden het resultaat verpletterend.

Daarna heeft Henrieke voor ons een shoot gemaakt van gasten die het arrangement ” VakantieKarbies” van ons hadden genoten en zelf op ontdekkingsreis zijn gegaan door onze prachtige (rolstoelvriendelijke) omgeving.

Ook deze foto’s zijn wat ons betreft niet te overtreffen!

Vandaar dat wij ook nu weer een belangrijke opdracht hebben gegund aan Henrieke, te weten de fotografie van onze zomergasten: gezinnen met een verstandelijk beperkt kind.

Wij hebben geen enkele twijfel dat ook deze foto’s zullen zorgen voor de juiste

” Look and Feel” van onze website, brochures en ons bedrijf in het algemeen.

Onze samenwerkende partners zullen versteld staan van de foto’s die wij ze hebben aangeleverd, ter promotie van ons bedrijf.

Henrieke van Assen Fotografie geeft waar voor je geld en werkt integer, met grote kwaliteit en een persoonlijke aanpak. Ik ben trots dat ik Henrieke inmiddels een goede partner mag noemen: van hoeveel zakenrelaties kun je nu zeggen dat ze tot je vriendenkring gaan behoren?

Jeroen Kuiper, Zwolle

Henrieke heeft de fotografie verzorgd voor mijn nieuwe website. De samenwerking is soepel verlopen. Henrieke luistert goed naar je wensen en komt zelf ook met creatieve oplossingen. Mijn nieuwe website moet nog online komen, maar het resultaat mag er nu al zijn. Met dank aan de foto’s van Henrieke.

Schoenaker academie, Genemuiden

Wij zijn heel tevreden en heel blij met de foto’s die jij hebt gemaakt. Het is ons opgevallen dat je weet waarover je praat als je het over fotograferen hebt en dat je een grote liefde voor je vak hebt. Ook bezit je de eigenschap om bijkans onopgemerkt je gang te gaan en dat wat je ziet en waarneemt in natuurlijke beelden vast te leggen. Door jouw respectvolle manier waarop je mensen en intermenselijke verbindingen op je foto’s vastlegt laat je ieder mens in zijn of haar waarde en haal je het beste in de mensen naar boven. Zo heb je ook ons werk in de Schoenaker Academie, waarbij de mens als sociaal wezen bij ons centraal staat, fijngevoelig vastgelegd. Wij bedanken jou daarvoor heel hartelijk voor.

Hartelijke groeten van Theo & Julitta Schoenaker en Jan & Marry Oostijen

Hilda Pasterkamp, Profound (Ens)

Henrieke heeft het vermogen om iemand authentiek te zien en dat te vangen in een foto.

Isabel van ’t Hul, eindredacteur Hervormd Heerde

Het afgelopen jaar zijn we in Heerde gestart met de opzet van een nieuwe kerkblad. De bedoeling was om een persoonlijker kerkblad te brengen, met meer aandacht voor de gemeenteleden. Hoe kun je dit bewerkstelligen? Niet alleen door interviews, maar juist door foto’s te plaatsen. Een mooie foto zegt meer dan woorden. Samen met Henrieke zijn we dit traject ingegaan. Ik heb Henrieke leren kennen als een aimabel mens met grote vakkennis. Haar aandacht ligt altijd bij de persoon die ze fotografeert, ze verdiept zich in het artikel en bekijkt welke foto passend is. Ze geeft de juiste tips zodat de mensen die ze fotografeert zich op hun gemak voelen. Mede door haar hulp is het kerkblad Hervormd Heerde een groot succes geworden. Dank je wel Henrieke!

Inge Kroek, Wijspunt Onderwijsondersteuning, Zwolle

Henrieke heeft foto’s gemaakt voor mijn website, sociale media en promotiemateriaal. En ze zijn ontzettend mooi. Ik hou niet van gefotografeerd te worden, sta er altijd raar op. Maar deze foto’s zijn zo mooi. En het mooie is de liefde voor mijn werk spat er vanaf. Ze heeft mijn werk gevangen en vertaald naar beeld. Henrieke zegt op haar site: “Bij mij komen mensen puur en echt in beeld. Ik grijp met mijn lens de persoonlijkheid van iemand.” Dit kan ik alleen maar beamen. Ik durf met een gerust hart, jou Henrieke, aan te bevelen. Zij maakt je werk en je persoonlijkheid zichtbaar. Henrieke bedankt voor je geweldige foto’s. Ik krijg, vanaf het moment dat ik mijn foto op Facebook zette, alleen maar positieve reacties.

Loes Visscher (Creatief trainer en facilitator, Nuvoli), Zwolle

Ik heb Henrieke ingehuurd toen ik nieuwe foto’s nodig had voor op social media en mijn website. Het bijzondere aan Henrieke is dat zij veel aandacht besteed aan de voorbereiding, zo kreeg ik een vragenlijst over wat mijn bedrijf is en doet en wat ik wilde uitstralen. Ondanks dat ik best gespannen was voor de fotoshoot, omdat ik niet graag voor de camera sta, wist Henrieke mij op mijn gemak te stellen en mooie, creatieve foto’s te maken, die uitdrukking geven aan wie ik ben en waar mijn bedrijf voor staat. De reacties op de foto’s zijn erg positief en voor een volgende fotoshoot zou ik Henrieke zeker weer inhuren!