Mensen

Portretfotograaf van bijzondere mensen

Als portretfotograaf vind ik ieder mens bijzonder. Elk individu heeft zijn verhaal. Een buitenkant en een soms onvermoede binnenkant. Die buitenkant en binnenkant verenigen, dát is voor mij portretfotografie. Het is daarom mijn droom om op een dag foto’s te mogen maken voor het magazine Helden, om sporthelden in beeld te brengen zoals ze zijn: held en toch ook een mens als iedereen.

Portretfotograaf

Een portretfoto laten maken is voor mij veel meer dan alleen een plaatje schieten van een persoon. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen verhaal, uitstraling en gezicht. Dat goed in beeld brengen is misschien wel een van de moeilijkste opgaven in de fotografie. Details als de positie van de persoon in de omgeving, lichtinval en schaduw maken of breken een foto. Welke keuzes je hierin als portretfotograaf maakt is een kwestie van ervaring én van visie op je vak. Tijdens een fotoshoot zoek ik altijd naar een manier om niet alleen een fraai plaatje te maken, maar vooral om de persoon die ik fotografeer te laten zien zoals hij of zij is. Een mens met een geschiedenis, interesses en voorkeuren, dromen, ideeën en overtuigingen. Een bijzonder mens, een mooie levensschets!

Portretfoto laten maken

Wil je een portretfoto laten maken van bijvoorbeeld jouw familie, verwacht dan niet dat ik eenvoudigweg mijn camera op je richt en afdruk. Een goede portret fotoshoot vraagt om een goede voorbereiding. Om buitenkant en binnenkant in een stilstaand beeld te kunnen verenigen, is het belangrijk dat ik zelf eerst een beeld heb van de persoon of personen die ik fotografeer. Daar neem ik dan ook altijd de tijd voor. Een investering die je terugziet in het eindresultaat: een foto en beeltenis die een onuitwisbare indruk achterlaat.

Leica voor een bijzondere portretfoto

Alle portretfoto’s die ik maak, schiet ik met mijn Leica. Want een Leica kan als geen andere camera de rijkdom van ongekende kleurgradaties en heldere contrasten vastleggen. Ik gebruik alleen natuurlijk licht en geen belichting zoals een flitslicht. Dat levert heel naturelle foto’s op, waarop mensen tot hun recht komen zoals ze zijn.

Contact

Een portretfoto laten maken van jezelf of familie? Neem contact met mij op en vraag naar de mogelijkheden. Ik leg graag jouw verhaal vast.