Mensen

Portretfotograaf van bijzondere mensen

Als portretfotograaf vind ik ieder mens bijzonder. Elk individu heeft zijn verhaal. Een buitenkant en een soms onvermoede binnenkant. Die buitenkant en binnenkant verenigen, dát is voor mij portretfotografie. Het is daarom mijn droom om op een dag foto’s te mogen maken voor het magazine Helden, om sporthelden in beeld te brengen zoals ze zijn: held en toch ook een mens als iedereen.

Portretfotograaf

Een portretfoto laten maken is voor mij veel meer dan alleen een plaatje schieten van een persoon. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen verhaal, uitstraling en gezicht. Dat goed in beeld brengen is misschien wel een van de moeilijkste opgaven in de fotografie. Details als de positie van de persoon in de omgeving, lichtinval en schaduw maken of breken een foto. Welke keuzes je hierin als portretfotograaf maakt is een kwestie van ervaring én van visie op je vak. Tijdens een fotoshoot zoek ik altijd naar een manier om niet alleen een fraai plaatje te maken, maar vooral om de persoon die ik fotografeer te laten zien zoals hij of zij is. Een mens met een geschiedenis, interesses en voorkeuren, dromen, ideeën en overtuigingen. Een bijzonder mens, een mooie levensschets!

Portretfoto laten maken

Wil je een portretfoto laten maken van bijvoorbeeld jouw familie, verwacht dan niet dat ik eenvoudigweg mijn camera op je richt en afdruk. Een goede portret fotoshoot vraagt om een goede voorbereiding. Om buitenkant en binnenkant in een stilstaand beeld te kunnen verenigen, is het belangrijk dat ik zelf eerst een beeld heb van de persoon of personen die ik fotografeer. Daar neem ik dan ook altijd de tijd voor. Een investering die je terugziet in het eindresultaat: een foto en beeltenis die een onuitwisbare indruk achterlaat.

Leica voor een bijzondere portretfoto

Alle portretfoto’s die ik maak, schiet ik met mijn Leica. Want een Leica kan als geen andere camera de rijkdom van ongekende kleurgradaties en heldere contrasten vastleggen. Ik gebruik alleen natuurlijk licht en geen belichting zoals een flitslicht. Dat levert heel naturelle foto’s op, waarop mensen tot hun recht komen zoals ze zijn.

Contact

Een portretfoto laten maken van jezelf of familie? Neem contact met mij op en vraag naar de mogelijkheden. Ik leg graag jouw verhaal vast.

Ervaringen

Jochem Treu, Amsterdam | Familiefotografie

Fijn gewerkt met Henrieke voor het maken van de familiefoto’s! De foto’s zijn leuk geworden en ook het nabestellen van wat extra shots bleek geen probleem. Volgende keer boeken we haar weer.

Katja Hansma, Hattem | Familiefotografie

Complimenten van de familieleden over de prachtige foto’s. We genieten er allemaal van. Ze zijn vrolijk en levendig en geven een mooi beeld van het feest. Dank je wel!

Yvonne van der Wal, Wapenveld | Familiefotografie

Op 9 december 2016 hadden we feest. Onze ouders waren 45 jaar getrouwd en dit wilden we graag blijvend vastleggen. En dát is gelukt. Henrieke had een prachtige binnenlocatie gekozen, nl. het X-gebouw van Windesheim. Aan het eind van de middag stond zijn ons hier op te wachten. Eenmaal binnen ontstond er gelijk een gezellige sfeer waarin Henrieke ons goed op ons gemak stelde. En na twee weken was daar al het resultaat. Prachtige foto’s van een geweldige dag! Dank Henrieke voor je vakmanschap en gezelligheid!

Inge Wigbers, Hattemerbroek | Familiefotografie

Eindelijk is het gelukt! We hebben prachtige familiefoto’s gemaakt!

We zijn er blij met de mooie foto’s die Henrieke gemaakt heeft. Wij zagen de fotosessie al in het water vallen… maar niets was minder waar! Ter plekke werd een nat, regenachtig bos verruild voor de droge galerij van de Fundatie in Zwolle. Henrieke wist daarmee op creatieve en doortastende wijze de fotosessie te redden. Henrieke stelde iedereen op zijn of haar gemak met haar rustige, vriendelijke benadering. Groot of klein, het maakt niet uit.

Prachtige foto’s waar al mijn familieleden op staan. Gewoon zoals ze zijn. En dat maakt ze nou juist zo bijzonder.

Henrieke bedankt, ook namens mijn familie! Ik zal je van harte aanbevelen.

Lisette Koekkoek, Zwolle | Familiefotografie

Henrieke heeft onze wens ‘spontane’ foto’s te maken, vertaald naar een fraai resultaat. Ze heeft een mooie veelzijdige lokatie uitgezocht in de buurt van Zwolle. Bedankt Henrieke, we zijn heel blij met de foto’s!

Familie Bolt, Zwolle | Familiefotografie

Wat een ontzettend leuke, mooie, waardevolle en vooral vrolijke reportage van onze familie!

Henk Jan van der Kolk, Hasselt | Familiefotografie

Ben jij op je mooist wanneer je juist níet poseert, maar gewoon jezelf bent? Dan moet je Henrieke van Assen vragen.

Wij hebben begin mei met ons ouderlijk gezin een fotoshoot van een uur afgenomen. Wat ons aansprak in het portfolio waren de frisse, heldere foto’s met veel natuurlijk licht – vaak buiten – en de natuurlijke uitstraling van de mensen op de foto’s. Die verwachting is helemaal waargemaakt.

Henrieke neemt alle tijd en heft een rust en ontspanning die je terugziet op de foto’s. Ze weet ook kleine kinderen mooi op de foto te krijgen. Henrieke regisseert ongedwongen, geeft ruimte voor eigen ideeën, maar grijpt ook in als dat nodig is, om nog mooiere foto’s t maken. Ook in de voorbereiding stemt ze alles goed af. Wij waren erg blij met het eindproduct; ruim twintig prachtige foto’s.

Familie Elshof, Wijhe | Familiefotografie

Voor de 40e trouwdag van onze ouders heeft Henrieke foto’s gemaakt. De sfeer tijdens de shoot was erg ontspannen. De fotobestanden hebben we na een week ontvangen. We zijn erg tevreden met het resultaat.

Petra Vermeulen (cliënt Frion), Zwolle | Mensen

Bedankt dat je de mooie foto’s hebt gemaakt van mij en mijn konijn. Ook een mooie foto van mij samen met mijn begeleidster Paulien. In vond het fotoboek geweldig mooi!!. En de foto’s in het groot aan mijn moeder gegeven, vond ze heel leuk en mooi. Bedankt ervoor!!! Ik vond het een leuke ervaring.

Witha Bolijn (en familie), Wijhe | Familiefotografie

Wat een geweldig leuk cadeau heb je mij gegeven Henrieke. Van man en kinderen mocht ik voor mijn verjaardag iemand uitzoeken die een fotoshoot van ons gezin zou gaan maken. Niks digitaal, maar echt mooie foto’s. Via een zakelijk netwerk heb ik je ontmoet en gevraagd of je deze opdracht wilde uitvoeren.

Je kwam meteen met goede ideeën over de fotolocatie en wij konden ons hierin vinden. Op Fortmond, bij de mooie rivier de IJssel, heb je onze foto’s gemaakt. Je nam overal ruim de tijd voor en we zijn zeer enthousiast en blij met het eindresultaat. Dankjewel!

Maartje Migchelbrink, Oosterwolde (Gelderland) | Familiefotografie

Fantastische fotoshoot gehad met kinderen en kleinkinderen door Henrieke van Assen Fotografie. Zie haar website www.henriekevanassen.nl. Bedankt Henrieke, het is weer klasse!

Esther Sinnema, Deventer | Mensen

Voor de verjaardag van mijn man wilde ik graag een fotoshoot in lingerie aan hem geven, maar het was best spannend wie je daarvoor moet vragen, omdat het toch wel heel prive is. Ik heb hiervoor Henrieke gevraagd en na overleg wat de bedoeling was wilde ze me graag helpen. Het was heel gezellig en ik voelde me helemaal niet opgelaten. Ze ging heel professioneel te werk en de foto’s zijn echt prachtig geworden. Nog mooier dan ik had durven dromen! Ook is het fotoalbum schitterend en mocht ik zelf meedenken hoe we dat op gingen bouwen en welke foto’s ik wel wilde en welke niet. In een woord geweldig. Dank je wel dat je me hierbij geholpen hebt, want zo’n fotoshoot laat je toch niet gewoon maar door iedereen maken. En mijn man is er super blij mee!

Henkjan Pap, Kampen | Familiefotografie

Henrieke van Assen Fotografie maakte recentelijk de foto’s en het bijbehorende album ter gelegenheid van het 60-jarig huwelijksjubileum van mijn ouders. Het was een zeer geslaagde dag waarop mijn ouders, mede dankzij het door Henrieke vervaardigde fotoalbum, met veel genoegen terugkijken.

Families Wildschut en Vink, Zwolle | Familiefotografie

Afgelopen zaterdag hebben we met ons negenen een fotoshoot gehad met Henrieke. Ze verwelkomde ons hartelijk in het Engelse Werk. Ze had alles goed voorbereid en hierdoor konden we aan één stuk door poseren voor de drie opstellingen die we voor ogen hadden. Dat dit er uiteindelijk vijf werden was geen enkel probleem, wat getuigd van ruime flexibiliteit van Henrieke!

De opnames van de kinderen ging heel speels en ongedwongen, ze leken er zelfs plezier in te hebben!
De foto’s kon ik na anderhalve dag al downloaden en ook hieromtrent heeft Henrieke me bewezen klantgericht te zijn. De foto’s zijn overigens heel mooi van kleur en goed gepositioneerd. Al met al een positieve ervaring rijker en wij zijn geslaagd voor een last-minute cadeau!
Hartelijk dank, Henrieke en wellicht tot ziens.

Jessica Simens, Heerde | Familiefotografie

We hebben de samenwerking met Henrieke als erg prettig ervaren. Ze stond open voor onze ideeën en nam de tijd om een mooie foto te maken. Wat ook erg fijn is, is dat je zelf een locatie kunt kiezen. Zo kun je zelf bedenken wat ‘sfeer’ je wilt. Al met al, wij zijn blij met het resultaat!

Rob Braat, Zwolle | Mensen

De samenwerking met Henrieke was heel erg goed en prettig en al snel kwamen we tot hele mooie portret foto’s gemaakt op locatie in het Engelse Werk met veel groen en natuurlijk licht. We zijn heel tevreden over het resultaat en het was precies wat we graag wilden. Super!