Master je Leica M Monochrom

EENDAAGSE BASISCURSUS

Met een Leica-camera die alleen in zwart-wit fotografeert kun je spectaculaire foto’s nemen. Omdat het kleurfilter ontbreekt, nemen de lichtgevoeligheid en het dynamisch bereik toe en neemt de ruisgevoeligheid af. Hierdoor ontstaan mogelijkheden die met een kleurentoestel niet haalbaar zijn. Zelfs de kleinste details kun je met een monochrom Leica adembenemend scherp en toch volkomen natuurlijk in beeld brengen.

Om goed met deze iconische camera te kunnen werken, is kennis van de instellingsmogelijkheden een must. De cursusdag begint daarom met een uitleg over de technische instellingen van de camera. Wat zijn de mogelijkheden? Welke ISO-waarde kies je? Hoe maak je zelfs in het donker de mooiste beelden? Daarna breng je je kennis in praktijk tijdens een aantal fotografieopdrachten. Aan het eind van de dag weet jij hoe je indrukwekkende foto’s maakt met gebruik van uitsluitend contrast en licht.

VOOR WIE?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren fotograferen met een digitale Leica M camera die alleen in zwart-wit fotografeert, of die behoefte heeft aan een opfriscursus. Wilt de cursus volgen met een Leica Q2 monochrom? Schrijf u dan voor de Leica Q basiscursus.

GROEPSGROOTTE

Minimumaantal deelnemers: 6 – Maximumaantal deelnemers: 8

DUUR

De cursus Master je Leica Monochrom duurt één dag. We beginnen om 10.00 uur en sluiten om 17.00 uur af. Er is ruimte voor een lunchpauze. 

Data:

  • vrijdag 7 juni

PLAATS

Fotografie in Zwolle (adres cursuslocatie: Energieweg 2-13, 8051 TE Hattem)

KOSTEN

 € 275,00 (excl. lunch)